دبیرستان زنده‌یاد حاج سید حسین نوایی

دولت آباد برخوار خیابان طالقانی خیابان سجاد خیابان شهید محمدمهدی داوری تلفن 03145823540
دبیرستان حاج سید حسین نوایی


دبیرستان زنده‌یاد حاج سید حسین نوایی

دولت آباد برخوار خیابان طالقانی خیابان سجاد خیابان شهید محمدمهدی داوری تلفن 03145823540

تغذیه در زمان امتحانات

شنبه, ۲۳ آذر ۱۳۹۸، ۰۹:۳۲ ق.ظ

نحوه تغذیه در زمان امتحانات نقش مهمی در کارایی و عملکرد مغز دارد. در زمان امتحانات معمولا دانش‌آموزان دچار اضطراب و استرس می‌شوند.

در اثر اضطراب و استرس میزان ترشح هورمون آدرنالین و کورتیزول در بدن افزایش می‌یابد و این امر به بدن کمک می‌کند انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط استرس داشته باشد.

با رعایت نکاتی در تغذیه روزانه می‌توان از استرس و اضطراب پیشگیری کرد.

💥 مصرف مواد غذایی کافئین‌دار را محدود کنید. چای و قهوه و حتی برخی شکلات‌ها دارای کافئین هستند.

کافئین اگر چه در کوتاه مدت سبب بیداری و تمرکز حواس می‌شود، اما مصرف زیاد آن در بلند مدت باعث برهم خوردن تمرکز حواس و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد می‌شود.

💥 آبمیوه‌های صنعتی نیز به دلیل داشتن شکر و مواد افزودنی مناسب نیستند.

آبمیوه‌های صنعتی و نوشیدنی‌های شیرین به این دلیل که انرژی زیادی را یک جا تخلیه و آزاد می‌کنند، استرس‌زا هستند. مصرف آبمیوه طبیعی و تازه که در منزل تهیه می‌شود مناسب است.

💥 مصرف روزانه  دو تا سه واحد از گروه شیر و مواد لبنی (ماست، پنیر) که حاوی ویتامین‌های گروه "ب" بخصوص ویتامین ب ۲، ب ۱۲ هستند و همچنین مصرف روزانه پنج تا سه واحد از سبزی‌ها و دو تا چهار واحد از گروه میوه‌ها به نشاط دانش‌آموز کمک می‌کند.

💥 مصرف آب، شیر و لبنیات تسکین‌بخش هستند و می‌توانند در کاهش استرس دانش‌آموزان موثر باشند.

دانش‌آموزان بهتر است در موقع امتحان و استرس، از غذاهای سبک و زود هضم و غذاهایی که انرژی‌شان به مرور آزاد می‌شود، استفاده کنند.

غلات و موادی حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده که حاوی فیبر بیشتری هستند از جمله نان‌های سبوس‌دار مثل نان سنگک و نان جو، سبب کاهش استرس در افراد می‌شود.

💥 در ایام امتحانات نباید وعده‌های غذایی را حذف کرد، به‌خصوص صبحانه در کنترل استرس نقشی اساسی دارد، زیرا در هنگام صبح، میزان ترشح کورتیزول به بیشترین حد خود می‌رسد و صبحانه سبب کنترل استرس می‌شود.

💥 توصیه می‌شود در ایام امتحانات از مصرف غذاهای چرب و شور بخصوص فست‌فودها خودداری شود، زیرا غذاهای چرب و شور دیرتر هضم می‌شوند و در شرایط استرس‌زا مانند ایام امتحانات، در کارکرد دستگاه گوارش اختلالاتی مانند سوءهاضمه و تهوع ایجاد می‌کنند.

خوردن غذای چرب و سنگین قبل از امتحان موجب خواب‌آلودگی در جلسه امتحان می‌شود.

💥 مصرف انواع مغزها به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ و امگا ۶ و بسیاری از املاح معدنی مثل آهن و روی هستند به یادگیری و تمرکز حواس کمک می‌کنند. به عنوان میان وعده در ایام امتحانات توصیه می‌شود از انواع مغزها استفاده شود.

۹۸/۰۹/۲۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">

دبیرستان حاج سید حسین نوایی دولت آباد